Logo

Døre - forskellige typer udendørs døre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Udendørs døre er større, tungere og tykkere end indendørs døre og kan fås i flere forskellige stilarter og materialer. Man kan sætte en ny yderdør ind i den bestående dørindfatning, men hvis man udskifter en malet nåletræsdør med en løvtræsdør (der skal lakeres eller bejdses), skal dørindfatningen også ændres.
At installere en ny hoved- eller bagdør svarer til at installere en indendørs dør, men yderdøre er sværere at håndtere, og der skal udføres mere arbejde på selve døren - f.eks. med at installere sikre dørlåse.

Glatte døre
Yderdøre med glatte overflader er stærkere og tungere end indendørs døre af samme type. Kernen består af mere solidt materiale, såsom træfiberplade, og døren har sædvanligvis et lag spånplade beregnet til udendørs brug.

Franske døre
Et par glasdøre kan udgør det, der kaldes "franske døre". Hver dør kan have mellem 1 og 10 indfattede ruder. De passer ind i en standarddørindramning; der kan fås bredere rammer, hvis der installeres tilsvarende sidefag. Dørene fås kun i størrelserne
1828 mm x 914 mm og 2000 mm x 1106 mm.

Bræddedør
Nåletræsbrædder samles med fjeder og not og fæstnes med vandrette revler og skrå lægter, hvorfor dørtypen da også betegnes revledør med skråbånd. Den egner sig kun som dør til lagerområder indendørs og udendørs.

Hvordan en yderdør er indrettet:

Dørindfatning og fyldningsdør
Dørindfatningen til yderdøre har en falsning, som døren lukker mod, og en indbygget dørtærskel. Der findes et enormt udvalg af yderdøre af fyldningstypen, fremstillet i både nåletræ og løvtræ. Mange af disse døre er massive - typisk med seks fyldninger - men de kan også have glaspartier eller termoruder. Glaselementerne kan variere fra en enkelt lille glasrude i toppen af døren til op til ni ruder, med en bred vifte af muligheder indimellem. Halvrunde vinduer over døren er også almindelige.

Yderdørstørrelser
Yderdøre er tykkere end indendørs døre, som regel 44 mm i tykkelse eller større.
Almindelige størrelser (højde x bredde) målt til udvendig karmmål

212 cm x 95 cm
209 cm x 106 cm
209 cm x 99 cm
209 cm x 89 cm
205 cm x 95 cm
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.507 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her