Logo

Efterisolering - Isolering af krybekælder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
For at isolere mellem krybekælder og beboelsesrum er det nødvendigt at optage gulvbrædderne eller at nedtage den eksisterende beklædning m. v. så gulvbræddernes underside er blottet.
Isoleres der nedenfra, monteres først en dampspærre mellem bjælkerne og 1-2 cm ned ad disse, hvor der afsluttes med tape. Der lægges isolering mellem bjælkerne i en tykkelse der svarer til bjælkernes dimension. Der skal ikke være ventilation mellem dampspærre og isolering. Herefter fastsømmes lægter på tværs, og ny isolering oplægges i en samlet tykkelse så mindst 20 cm er opnået. Isoleringen fastbindes med 2 mm galvaniseret tråd for hver 30 cm.
Ventilationshuller til krybekælderen må aldrig lukkes eller spærres.
Er det ikke muligt at komme til nedenfra, må gulvet tages op, men her vil der så være mulighed for at føre dampspærren hen over bjælkerne inden gulvbrædderne monteres. Husk at få skjult el-installationer, telefonledninger , m.v. som monteres inden isoleringen. Huller i dampspærren lukkes med tape.

Betondæk
Isoleringen kan fastklæbes direkte på betonen med en dertil egnet klæber, påført isoleringen med en grov tandspartel. Der påsmøres tre striber af 10 cm' s bredde. Isoleringen presses på plads med en presseplade af f.eks. 6 mm krydsfiner. Følg i øvrigt producentens anvisninger. Forbrug af klæber er mellem 0,6 og 1,3 kg/m2.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.343 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her