Logo

Efterisolering - Lydisolering

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Ønskes der en god lydisolering, er det vigtigt at beklædningen er helt tæt, og at der ikke er fast forbindelse mellem den nye, isolerede væg og den eksisterende. Det nye træskelet må derfor kun fastgøres i gulv og i loft. Hvis gulvbrædder eller loftbeklædning er gennemgående, er det en forudsætning for et rimeligt resultat, at der skæres en rille i gulvbrædderne på et par centimeter, så forbindelsen effektivt afbrydes. Dette kan dog kun lade sig gøre, hvor gulvbjælkerne stadig understøtter brædderne. Selvet enkelt søm kan forringe lydisoleringen.
Den indvendige isolering opbygges normalt af lodrette stolper der fæstnes i gulv og loft. Eventuelt kan disse rykkes så meget ud fra væggen at det underste lag isolering kan føres ubrudt igennem, hvilket både øger varmeog lydisoleringsevnen. Et lægteskelet kan også benyttes, men konstruktion og isoleringstykkeise afhænger naturligvis af lofthøjde og plads.
Fliser, vaskbare flader, oliemaling og andre damptætte lag fjernes eller perforere s mindst 50 pct. Undlades dette, er der meget stor risiko for kondens på disse flader. Herefter fjernes paneler, indfatninger m.v. forsigtigt. De skal bruges igen.
Der placeres en fodrem og en toprem. Begge tætnes mod gulv og mod loft med en isoleringsfugestrimmel, inden remmene sømmes fast. Herefter opsættes lodrette stolper mellem remmene med en indbyrdes afstand svarende til isoleringsmaterialets dimensioner og vægbeklædningens art. Benyttes vægbeklædningsplader, må afstanden mellem stolperne afpasses efter pladerne, idet det er væsentligt nemmere at skære i isoleringsmaterialet end det er at skære og opspartle f.eks. gipsplader.
Inden isoleringen færdiggøres, tilkaldes elektriker og VVS-installatør, så tekniske installationer kan føres frem uden ødelæggelse af det udførte arbejde.
Når al isolering er på plads, monteres en dampspærre i så lange baner som muligt. Samlinger samt overgange til væg og loft tapes grundigt, så dampspærren er fuldstændig tæt. El-installationer og gennembrydninger af dampspærren tapes ligeledes, så der heller ikke er utætheder her.
Den endelige vægbeklædning kan nu monteres. Stolpernes placering afmærkes på gulv og loft, så fejlsømning - og hermed perforering af dampspærren - undgås.
Demonterede paneler og indfatninger monteres igen, og elektriker og VVS-mand færdiggør arbejdet. Besparelsen i olie om året er ca. den samme som ved udvendig isolering, 13 liter 0lie/m2 pr. år.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.313 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her