Logo

Maling - effektmaling, stribning/ådring

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Stribninglådring skabes ved, at et tyndt, gennemskinneligt lag maling, kendt som en farvet lasur, påføres oven på en underliggende farve. Det kan være en af de mere vanskelige maleeffekter at skabe, idet man skal fastholde et ensartet pres hele vejen gennem hvert strøg fra top til bund. Hvis man ikke kan fastholde det rette pres, kan man komme til at lave afslørende mærker med penslen og danne områder med kraftigere farve ved starten og afslutningen af hvert strøg.
Det er en god ide at arbejde sammen med en hjælper, således at den ene laver de lodrette striber i lasuren, efterhånden som den anden påfører den.
Denne metode danner fine striber på væggen. Teknikken blev udviklet ud fra teknikker til efterligning af træværk - "ægte" ådring.

1. Påfør det underste lag maling og lad det tørre. Til cirka 12 liter lasur blandes en del olielasur, tre dele mineralsk terpentin, en skefuld grunder og om nødvendigt et farvemiddel - men et eventuelt farvemiddel skal først blandes ud i lasuren på en hvid tallerken ved hjælp af en lille pensel.

2. Påfør et tyndt lag lasur på væggen med overlappende lodrette strøg, efterfulgt af vandrette strøg; slut af med lette, lodrette strøg. Sigt efter at dække et område hele vejen fra væggens top til bund med en bredde på cirka 460 mm.

3. Træk en tør pensel ned ad væggen i et langt strøg med et ensartet pres. Det hjælper at begynde arbejdet langs med en lodret kant, såsom et hjørne eller en dørkarm. Med jævne mellemrum fjernes den overskydende maling med klude eller papir.

4. Gentag processen, således at den næste række striber trækkes parallelt med de første, inden lasuren tørrer; fortsæt indtil overfladen er fuldstændig dækket. Når overfladen tørrer, er den ganske holdbar, men man kan give den et lag klar lak, dersom dette ønskes.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.661 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her