Logo

Maling - effektmaling med svamp

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Man kan skabe en næsten uendelig række udtryk ved hjælp af maling med svamp. Slutresultatet vil afhænge af de anvendte farvekombinationer, strukturen på den anvendte svamp og selve metoden.
Effektmaling med svamp kan udføres på to måder. Ved den ene teknik føres farven på væggen ved hjælp af svampen, idet malingen eller lasuren kommes på svampen og derefter duppes på en væg eller et loft, der i forvejen er dækket af et underliggende lag maling. Ved den anden teknik fjernes farven fra væggen med svampen, idet der anvendes en pensel til at påføre et lag farvet lasur over det underliggende lag maling, hvorefter man dupper noget af farven væk med svampen.
Man kan opnå ekstra dybde i overfladens udtryk ved at påføre to forskellige farver ved hjælp af svampen. Det bedste resultat opnås ved at påføre den mørkeste farve først.

1. Påfør det underliggende lag maling og lad det tørre. Anvend emulsionsmaling, hvis der skal svampemales med fortyndet emulsionsmaling, eller halvblank vinyl maling, hvis der skal anvendes en farvet olielasur

2. Dup svampen mod væggen, idet der sigtes efter at skabe et jævnt mønster over hele fladen. Hvis man ønsker et mere tilfældigt udtryk, kan man variere mellemrummene og gentage processen med en anden farve, når det første lag farve er tørt.

3. Hvis farven skal fjernes delvist fra væggen ved hjælp af svampen, blandes den farvede lasur (se side 126) og påføres i et jævnt lag over det underliggende lag maling. Arbejd på en mindre flade ad gangen, så der hele tiden kan arbejdes med lasuren.

4. Væd svampen i mineralsk terpentin og vrid den. Derefter duppes svampen jævnt hen over overfladen, således at noget af lasuren fjernes. Når svampen bliver fyldt med lasur, vaskes den i mineralsk terpentin efterfu Igt af opvaskemiddel - og er dermed klar til brug igen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.293 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad bruger du mest mobiltelefonen til?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her