Logo

Tagrender og nedløbsrør - Udskiftning af tagrende

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Såvel udskiftning som partiel udskiftning af zinkrender må overlades til en fagmand. Montage af plastrender kræver ikke faglig viden og kan gøres med enkle værktøjer og med brug af en god stige. Arbejdet udføres sikrest af to personer.
Opmål rendejernene og find en rende som passer. Er der flere muligheder, bør den der har de mindst klodsede samlinger vælges.
Ret rendejernenes fjederkroge så meget ud at renden kan nedtages. Lad nedløbsrørene være, de skal bruges til nøjagtig opmåling af nedløbsstudsen, så det nye nedløb kommer til at stå lodret. Udskift de defekte fjedre eller mon ter nye fjerkroge som beskrevet i producentens monteringsvejledning. Spænd to snore ud mellem rendejernene nærmest på nedløbsstudsen og de fjerneste rendejern. Den ene snor placeres i forkanten af jernet, den anden i bunden. Snorene skal have et fald mod studsen på mindst 3 ‰, dvs. 3 cm pr. 10 m, hvilket lettest udmåles med et stykke vandslange, påsat plast- eller glasrør i hver ende. Slangens ene ende fastgøres ved tagrenden s afslutning og hæves op i plan med nedløbsstudsen i den anden ende. Slangen fyldes med vand til vandstanden står midt i glasrøret ved tagrendens afslutning. Vandoverfladen skal flugte med tagrendens kant. I den ende hvor faldet skal måles, placeres tagrendens overkant så det antal centimeter den skal ligge lavere kan måles direkte på glasrøret. Vandet står jo ifølge sin natur altid vandret, uanset hvorledes slangen bugter sig under glasrørene.
Alle mellemliggende rendejern rettes ind efter snorene ved hjælp af en rørtang. Når rendejernene er tilrettet, males de (se "Maling af jern"), specielt de steder der siden hen dækkes af tagrenden.
Monter renden efter producentens anvisninger. Specielt tolerancer og indsættelse af ekspansionsstykker skal overholdes, idet plast udvider sig kraftigt i varme. Får renden ikke mulighed for ekspansion sprænges den.
Nedløbsstudsen placeres nøjagtigt over regnbrønden, så nedløbsrørene kommer til at stå lodret. Alle samlinger og endestykker monteres omhyggeligt så renden bliver tæt, ligesom nye hængselsstifter til rørholderne skal sidde fast.
Når rende og nedløb er monteret, kontrolleres tæthed og hældning som ved "Vedligeholdelse af tagrender".
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.559 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her