Logo

Vægge - opsætning af stukkanter ved lofter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Stukkanter er dekorative lister, der sættes op i rum langs kanten mellem vægge og loft. De kan være simple eller meget udførligt dekorerede.
Stukkanter blev traditionelt fremstillet af gipsplader og formstøbt gips; sådanne kanter er dog tunge og dyre, så dette materiale bruges mest i forbindelse med restaureringer. Efterligninger i formstøbt skumplast er en fremragende erstatning - de vejer langt mindre og er nemmere at sætte op. Visse former for stuk sættes op med præfabrikerede hjørnesamlinger, mens man ved andre typer er nødt til at skære stukken til under opsætningen.
Stukkanterne indrammer loftet, giver en klar afgrænsning og dækker eventuelle mellemrum.

1. Brug en blyant til at tegne vejledende streger rundt langs rummets kant på vægge og lofter. Brug en skraber til at ridse området mellem de vejledende streger, således at klæbemiddelet får et bedre greb. Hvis stukken er af gips, skal alt tapet fjernes fra området.

2. Begynd arbejdet i det venstre hjørne af den længste del af rummet. Det er vigtigt at skære hjørnet korrekt til; her vises, hvordan man skærer den venstre del af et indvendigt hjørne (eller højre del af et udvendigt hjørne).

3. Smør klæbemateriale på bagsiden af stukken og sæt den op. Anvend panelstifter til at støtte den midlertidigt. Skær hjørnet til på et tilsvarende stykke stuk og sæt det op i den modsatte ende af den samme væg. Derefter sættes glatte stykker op mellem de to endestykker.

4. Begynd på den næste væg, idet de tilpassede hjørner stødes sammen og samlingen limes. Ved kaminfremspring skæres der hjørner i begge ender af stukken, der først sættes op på nichens bagvægge, derefter langs med siderne af kaminfremspringet, og endelig på dets forside.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.853 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her