Logo

Vægge og skillevægge - Betonvægge

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Betonvægge anvendes som regel uden overfladebehandling men med tapet. De er kendetegnet ved stor styrke og vægt - og så er de svære at hænge billeder på. Skal disse flyttes ofte, foreslås det at montere en liste parallelt med loftet, og hænge billederne i denne. Huller kan bores med en slagboremaskine, og nemmest ved at begynde med et tyndt bor, derefter et tykkere i den rigtige dimension. Det endelige bor skal være 1-2 mm mindre i diameter end det der passer til plug'en, da boret ofte "slører" en smule under det hårde arbejde. Møder man en sten som boret ikke vil gribe i, kan denne ofte knuses ved hjælp af et gammeldags rawlplugbor.
En anden form for betonvægge er monierskillevægge og rabitzskillevægge, der benyttes op mod skorsten og i baderum eller som brandisolering i taget mod naboen. Monierskillevæggen er af stærk beton, udstøbt omkring et net af normalt 7 mm rundjern og en maskestørrelse på 20 cm. En lettere væg er rabitzskillevæggen, hvor der i stedet for rundjern benyttes hønsenet eller terracottavæv. Begge vægge er omkring 6-8 cm tykke inkl. puds. Der opstår ofte revner mellem disse vægge og andre mere bevægelige dele. Overgangen repareres som "Reparation af revner ved overpudset træ".
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.074 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her