Logo

Vægge og skillevægge - Fastgørelse af løs træskeletvæg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Er lægtevæggen sammenhængende, men alligevel løs enten foroven eller forneden, skyldes det dårlig fastgørelse af fodrem eller toprem, de vandrette lægter hvorimellem væggens lodrette lægter er fastgjort. Remmene sømmes fast i gulv og loft inden væggen rejses.
Væggen kan fastgøres ved at sømme fodpanelerne i gulvet på begge sider, ligesom skyggelisterne langs loftet kan fastsømmes til dette. Er der ikke en skyggeliste, må en sådan monteres, eventuelt et træprofil, der, når det er malet som loftet, virker som en stukkant. Disse lister vil holde væggen på plads, jo strammere de klemmer sammen om væggen, desto bedre sidder denne.
En anden mulighed er at aftage fodpanel og skyggeliste på den ene side af væggen, hvilket kan volde problemer hvis det er samlet på gehring og med opspartlede dykkere. Kan de ikke aftages helt, må de hugges over med et stemmejern, og trækkes af, så sømmene trækkes igennem træet. Et nyt panel må da indkøbes. Søm fjernes med en knibtang eller et brækjern, læg en træklods under, så væggen ikke beskadiges.
Fra den anden side rettes væggen til lodret position ved at sætte et par lægter i spænd mod den modsatte væg. Derefter bores 8 mm huller med en afstand på ca. 50 cm. Hullerne startes 4-5 cm over gulvet, borevinkelen 45-60°. Bor kun igennem plade og fodrem, ikke ned i gulvet. Bor med et større bor igennem pladen. Skru 4-5" lange skruer fast i gulvet. Gentag processen ved loftet. Skruehovederne forsænkes, fodpanel og loftskyggeliste monteres.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.723 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.