Logo

Vægge og skillevægge - Murede vægge

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Materialet er normalt brændt ler, der også bruges i de fleste facader. Hvis skillevæggen er pudset, bruges billigere sorteringer. Stenene ligger i skifter, dvs. vandrette lag med mørtel imellem. Normalt går der 3 skifter pr. 20 cm. Skillevæggens tykkelse er ca. 12, 24 eller 36 cm, alt efter om den er opmuret i 1/2, 1 eller 1 1/2 sten. Murede vægge udnyttes ofte som bærende vægge. Overfladebehandlingen kan være puds i en tykkelse der skjuler stenene eller tyndere så stenene kan ses. Muren kan også fremstå som blankmur, dvs. opført i facadesten uden overfladebehandling.
Det normale murstensformat er 5,5 x 11 x 23 cm, henlagt med en fuge på 10-12 mm.
Der findes andre materialer i samme formater som mursten. Kalksandsten, der er fremstillet af kalk og sand under tryk og varme. Disse sten har ringe varmeisoleringsevne, men er på grund af den store vægt, godt lydisolerende. Klinkerbetonsten, fremstillet af cement, sand og betonklinker, dvs. små porøse sten, der gør stenen lidt mere isolerende over for varme-kulde men mindre over for lyd. Der kan sømmes og skrues direkte i disse sten.
Før i tiden benyttedes molersten, der er endnu lettere end klinkerbetonsten og som ligeledes er søm- og skruefaste.
Inden for teglstenene findes blødtbrændte, hårdtbrændte, klinker, mangehulsten, osv., og mange aftyperne i forskellige formater,
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.095 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her