Logo

Vægge og skillevægge - Spartling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Er der mulighed for det, kan der benyttes et dobbelt lag hønsenet, tilpasset hullets form. Nettet monteres med en hæfteklammepistol eller med kramper. Når nettet sidder fast, trykkes cementmørtel C 100/350 (se "Mørteler") fast på hønsenettet med en spandeske (se "Reparation af pudsskade"). I stedet for portlandcement kan en hurtigthærdende cement benyttes. Laget opbygges lidt efter lidt af små klatter med passende tørretid imellem, således at mørtelen ikke bare presses igennem nettet. Overfladen skal ligge et par millimeter lavere end den endelige overflade.
Hulrummet kan også fyldes med f.eks. store stykker isoleringsmateriale, der limes fast, så de ikke senere falder ned i hulrummet. Isoleringsmaterialet dækkes med hønsenet, tilpasset hullet, og der påkastes et sammenhængende pudslag på 5-10 mm's tykkelse af cementmørtel C 100/350. Overfladen skal ligge et par millimeter lavere end den endelige overflade.
Hulrummet kan også opfyldes med sammenkrøllet avispapir, der dyppes i spartelmasse både før og efter sammenkrølningen. Laget bygges op ad flere gange, og overfladen gøres så plan som muligt.
Når det grundlæggende lag er gennemtørt, spartles hullet ad flere omgange med tørring ind imellem indtil overfladen er plan med en omkringliggende, og glat. Er der struktur i pladernes overflade, kan denne skabes ved at duppe det øverste tynde lag våde spartelmasse med en klods, omviklet med et stykke fugtigt stof. Herefter kan der males eller tapetseres.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.391 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her