Logo

Vinduer - hvordan man maler vinduer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Inden et vindue, især et trævindue, males, skal man udføre samtlige nødvendige reparationer, udskifte beskadiget glas (lad nyt kit tørre i en uge inden der males) og fjerne skallet maling. Puds overfladerne med fint sandpapir og rens dem grundigt; påfør grunder på eventuelt nøgent træ. Hvis vinduer males for ofte, kan de binde i rammen. Dette kan undgås ved at høvle eller pudse kanterne ned inden der grunde s og males.
Hvis man har taget et vindue ned for at reparere samlingerne eller udskifte hejsesnore, vil det være nemmere at male det, inden det sættes tilbage i rammen rammen vil også være nemmere at male. Hvad enten vinduet er taget ned eller sidder i rammen, skal alt vinduesudstyr, såsom håndtag og kroge, fjernes inden vinduet males.
En enkel måde at undgå at få maling på glasset på er at påføre afdækningstape, der kan fjernes efter malingen er tør. Alternativet er at glemme alt om, at der kommer maling på glasset, og fjerne den efter den er tør ved hjælp af en særlig vinduesskraber. Dette kan meget vel være nødvendigt under alle omstændigheder for at fjerne små pletter af maling fra glasset.
Det bedste resultat bliver opnået ved at fjerne samtlige beslag, inden det blev malet.

Hvordan man maler et sidehængt vindue
1. Når et sidehængt vindue skal males, skal vinduet holdes ganske lidt åbent. Hvis man bruger afdækningstape, så lad der være et 2 mm mellemrum mellem glasset og vinduesrammen, således at malingen kan forsegle samlingen mellem de to dele - dette vil hjælpe med til at holde fugt ude.

2. Brug en lille kantbørste til at male sprosserne (inklusive falsen). Dup malingen på inde i hjørnerne. Det gør ikke noget, at der kommer maling på afdækningstapen, men man bør undgå at få maling på glasset.

3. Tilpas vinduets stilling, så det står lidt mere åbent. Mal det øverste og nederste rammestykke, derefter de to lodrette rammestykker.

4. Luk vinduet helt op, inden der males på indersiden af vinduets ramme, idet der stryges ovenfra og ned. Vinduet holdes åbent, og resten af yderrammen males. Lige inden malingen er helt tør, fjernes tapen forsigtigt - hvis malingen får lov til at tørre helt, risikerer man at tapen river maling med sig, når den fjernes.

Hvordan man maler et hejsevindue
1. Indersiden af et hejsevindue males ved at det inderste vindue hives helt op og det yderste helt ned. Brug en lille kantbørste til det øverste vindue; mal det nederste rammestykke, efterfulgt af de lodrette rammestykker så langt op som muligt. Mal indersiden af den nederste ramme.

2. Mal det inderste vindues nederste ramme, idet kantbørsten anvendes til at male op til glasset; derefter males de lodrette rammestykker så langt som muligt.

3. Før vinduerne tilbage i deres korrekte positioner, således at de områder, der endnu ikke er malet, afdækkes. Mal det øverste rammestykke på det inderste vindue, efterfulgt af de tilbageværende lodrette rammestykker.

4. Kør det yderste vindue ned, og mal dets øverste rammestykke og de endnu ikke malede områder på de lodrette rammestykker. Mal resten af vinduesrammens inderside, og slut af med at male den omkringliggende ramme.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.072 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her